Hvem er vi?

Spillerforeningen i fodbold har siden 2005 drevet en række projekter imod diskrimination og for positiv integration for især udsatte børn og unge. De sociale aktiviteter er samlet i Player Social Responsibility, hvor de professionelle fodboldspillere samt tidligere fodboldspillere er den store drivkraft.

Baggrunden for Player Social Responsibility, er spillernes ønske om at omfavne den status, de har som rollemodeller, og herigennem tage socialt ansvar med fodbolden som udgangspunkt.

 

Det er Player Social Responsibility’s overordnede formål, med udgangspunkt i sportslige aktiviteter, at sikre socialt udsatte børn og unge nye muligheder i forpligtende rammer, således at de opnår sociale og faglige kompetencer, og kvalificeres til at kunne tilegne sig viden og uddannelse samt i sidste ende få et job.

 

Projekternes formål vil altid være at integrere udsatte børn og unge i samfundet. Vores holdning er, at holdsport og herunder fodbold, er et ideelt redskab til at ruste og motivere børn og unge til at være en del af en sportsforening, få en uddannelse eller et arbejde. Gennem fodboldtræning og fodbolduddannelse styrker vi deres personlige, sociale og faglige kompetencer.

Player Social Responsibility ønsker desuden at skabe opmærksomhed og debat omkring racisme, homofobi og diskrimination i samfundet og herunder især fodbold. Vi ønsker med kampagnerne at holde fokus på mangfoldighed og integration i samfundet samt på banen.