07. 11. 2012

FARE: 11 anmeldelser for diskrimination i oktober

FARE: 11 anmeldelser for diskrimination i oktober

FARE, har offentliggjort deres liste over tilfælde på diskrimination på fodboldstadions over hele Europa i oktober. Der er anmeldt elleve tilfælde til FARE i løbet af foregående måned. Disse tilfælde følger nedenstående i kronologisk rækkefølge med kommentar om sanktionering.

4. oktober – UEFA Europa League, Steaua Bukarest - FC København
Racistisk sang mod sigøjnere og romaer observeret af FARE. Rapport er sendt til UEFA.

12. oktober - FIFA VM kvalifikation, Bulgarien - Danmark
Bulgarske fans laver abelyde efter Patrick Mtiliga. Rapport skrevet og sendt til FIFA.

12. oktober - FIFA VM kvalifikation, Grækenland - Bosnien-Herzegovina
Bosniske tilskuere vifter med makedonsk flag i provokation. Denne handling blev efterfulgt af, at der blev viftet med et græsk flag i kampen mellem Makedonien og Serbien. Begge tilfælde er ekstremt provokerende i lyset af situationen i Balkan.

16.oktober - UEFA U21 kvalifikation, Serbien - England
Gennem hele kampen i Krusevac blev det engelske U21 hold overdynget med racistiske tilråb samt gestikulationer. FA har skrevet rapport til UEFA.

20. oktober - Italien: Serie A, Juventus - Napoli
Juventus-fans sang anti-syditalienske sange mod modstanderholdet fra Napoli. Supporterne fra Juventus sang yderlige, at de håber, at vulkanen Vesuvio vil vælte dem i flammer. De viste tilmed bannere med teksten ”Benvenuti in Italia” (velkommen til Italien), samt flag med teksten ”Napoli er ikke Italien.”

24.oktober - Serbien: Pokalkamp, FK Novi Pazar - FK Rad Beograd
Fans fra hjemmeholdet hængte banner op med teksten ”srce, bubreg, pluca – zivela zuta kuca”. Det kan oversættes til hjerte, nyrer og lunger – længe leve ”det gule hus”. ”Det gule hus” var et albansk hus i Kosovo, hvor kriminelle foretog operationer på Serbere og Romaer. De fjernede deres organer og solgte dem videre.

27. oktober - Kroatien: HNK Cibalia - GNK Dinamo
I slutningen af kampen blev der råbt ”gypsies, gypsies” og lavet abelyde mod Domagoj Vida.

28. oktober - England: Chelsea FC - Manchester United
Chelsea hævder, at dommer Mark Clattenburg har brugt upassende sprog mod John Obi Mike log Juan Mata. Dommeren skulle efter sigende have kaldt Mikel for en abe.

28. oktober - Kroatien: RNK Split - HNK Hajduk
Gennem hele kampen kunne man høre ”HNK bøsser, I har fucket fodbold op.”

29. oktober - Israel: Beitar Jerusalem - Hapoel Tel Aviv
Hapoel-spiller Toto Tamuz bliverv tilråbt af abelyde og der blev kastet bananer efter sig. Eric Djemba Djemba og Apoel Adel fik samme behandling af hjemmeholdets fans, da de varmede op. I løbet af kampen kom Toto Tamuz på scoringstavlen, hvorefter han sætter en finger til munden for at gestikulere, at Jerusalems fans skulle tie stille. Derefter får Tamuz sin anden advarsel og bliver smidt ud. Dommeren har efterfølgende udtalt, at Tamuz ophidsede hjemmeholdets fans.

31. oktober - England Capital One Cup, Chelsea FC - Manchester United
En Chelsea-fan laver abe-gestikulationer mod Manchester Uniteds offensiv-spiller Danny Welbeck.

Disse tilfælde er vel at mærke kun dem, der er blevet anmeldt til FARE. Der sker for meget racisme på den europæiske fodboldscene, og det er derfor Giv Racismen Det Røde Kort deltager i FARE Action Weeks.

Tilbage