01. 10. 2012

John Terry dømt skyldig i anklage om racisme

John Terry dømt skyldig i anklage om racisme

Giv Racismen Det Røde Kort bakker op om den dom, der i sidste uge fandt John Terry skyldig i at have overfaldt Anton Ferdinand verbalt med racistiske udtalelser.

Dommen sætter en tyk streg under, at det engelske fodboldforbund, FA, tager anklager om racisme meget seriøst. At John Terrys straf blev på fire karantænedage samt en bøde på 220.000 £ (ca. 2 mio. DKK) understreger ydermere, at racisme ikke hører hjemme på fodboldbanen.

Giv Racismen Det Røde Kort vil i denne forbindelse konstituerer vores engagement i, at arbejde på en udryddelse af alle former for diskrimination på den danske sportsscene.

-Det er vigtigt at sanktionere John Terry for hans racistiske handlinger. Han er forbillede og rollemodel for rigtig mange mennesker. Derfor er det essentielt for kampen mod racisme, at vi alle tager skarp afstand fra hans udtalelser og attitude. Det siger Simon Christensen, der er direktør i Player Social Responsibility.

Der kan læses mere om dommen på FA"s hjemmeside: http://www.thefa.com/TheFA/Disciplinary/NewsAndFeatures/2012/john-terry-hearing-result-september

Tilbage