03. 12. 2014

Det røde kort er et vigtigt værktøj

Det røde kort er et vigtigt værktøj

Initiativet Giv Racismen Det Røde Kort lever både på de danske fodboldstadions såvel som i de danske folkeskoler. I forbindelse initiativets skolebesøg tager Player Social Responsibilitys direktør, Simon Christensen, der er en del af Spillerforeningen, på besøg på landets skoler – typisk med en fodboldspiller ved sin side.

Giv Racismen Det Røde Korts repræsentanter taler med eleverne om, hvad diskrimination og racisme er, hvilke oplevelser de unge selv har haft med det, og hvordan man løser en eventuel konflikt. Disse ting var også på dagsordnen, da initiativet besøgte Frederiksgård Skole. Og eleverne og de ansatte har taget Giv Racismen Det Røde Kort til sig, som det værktøj, det kan være.

Efter besøget på Frederiksgård Skole modtog Simon Christensen en henvendelse fra en af de ansatte. Her gav læreren udtryk for, at besøget i høj grad havde været givtigt. Læreren skrev blandt andet følgende:

- Hele vores udskolingsgruppe har været ovenud begejstrede for jeres besøg på Frederiksgård Skole. Vi er meget taknemmelige for jeres indsats, og jeres besøg har haft stor værdi for eleverne.

Læreren, der gerne vil have besøg af initiativet igen, gav tilmed udtryk for, og at Giv Racismen Det Røde Kort-kortet havde været et vigtigt redskab i en specifik situation. En flok drenge havde rottet sig sammen og begyndte at drille en mørk pige med, at hun havde ebola. En lærer skred ind og fandt et af de røde kort, som skolen havde fået i forbindelse med Giv Racismen Det Røde Korts besøg, frem. Kortet viste sig at være et effektivt redskab. Det mindede eleverne om, hvad de havde talt med initiativets repræsentanter om, og satte en brat stopper for drilleriet.

- Meget effektivt, som den pågældende lærer beskrev det.

Du kan læse mere om Giv Racismen Det Røde Kort-kampagnen her.

Tilbage