17. 09. 2014

Giv Racismen Det Røde Kort besøgte DM

Giv Racismen Det Røde Kort besøgte DM

Da der i weekenden blev afholdt DM i gadefodbold for socialt udsatte og hjemløse, var Giv Racismen Det Røde Kort repræsenteret. Turneringen, der blev afholdt af foreningen Ombold, fandt sted i Middelfart. 120 spillere deltog i turneringen.

Christian Lønstrup og Zascha Aurora Jensen var til stede, da Ombold i weekenden inviterede til DM i gadefodbold for socialt udsatte og hjemløse. De to tidligere spillere, der begge har spillet på højeste niveau, skulle dog ikke tage part i turneringen. De repræsenterede derimod Giv Racismen Det Røde Kort.

Det gjorde de på flere forskellige måder. Den tidligere FCK-anfører Christian Lønstrup holdte blandt andet en tale om racisme på stævnets åbningsdag, mens han og Zascha efterfølgende inviterede deltagerne til forskellige konkurrencer i Giv Racismen Det Røde Korts telt. Her dystede deltagerne både på sparketeknik og evnen til at kunne jonglere flest gange med en bold. På mændenes side var det Jesper fra Multihuset i Brøndby, der med sine 307 jongleringer løb med titlen som turneringens bedste jonglør. Hos kvinderne var Dorte fra Ombold København med 33 jongleringer den bedste. Begge vandt de en Giv Racismen Det Røde Kort-fodbold.

Formålet med besøget var det fortsatte arbejde med at vise, at racisme ikke hører nogen steder hjemme – heller ikke i fodboldens univers. Det budskab hjalp stævnets deltagere, som det fremgår af nedenstående billeder, med at sprede og visualisere.

Der var ligeledes en række udvalgte lokalpolitikere til stede. De var inviteret til at spille to showkampe mode to hjemløselandshold. Umiddelbart før kampen viste de udvalgte politikere også, at de bakker op om kampen mod racisme.  120 spillere fra hele landet deltog i turneringen.

IMG_0826

IMG_0840

IMG_0864

IMG_0878

IMG_0885

Du kan finde flere billeder på Giv Racismen Det Røde Korts Facebook-side.

Tilbage