13. 08. 2014

Osama Akharraz udsat for racistiske tilråb

Osama Akharraz udsat for racistiske tilråb

Da AGF i weekenden tog imod Viborg FF i NordicBet Ligaen, fandt en - ved første øjekast - obskur hændelse sted. En af hjemmeholdets profiler i form af Osama Akharraz gav hjemmeholdets fans ”fingeren”. Hændelsen ledte i første omgang til stor forargelse. Sagen er dog mere nuanceret end som så.

Ifølge en fan, der var til stede på stadion, blev Osama Akharraz nemlig udsat for grove, racistiske tilråb fra lægterne. Og det var disse tilråb, som fremprovokerede reaktionen. Den pågældende AGF-fan, Søren Haugen, skrev følgende via sin Facebook-profil i et forsøg på at nuancere debatten:

- Sagen er altså ikke så sort/hvid som den umiddelbart ser ud til. Jeg sidder selv et par rækker foran hvorfra der bliver råbt højest (én bestemt herre!) efter Akharraz.... og det var altså ikke noget børn burde høre: "Du er kraftsdejleme så ringe din nar! - Pis hjem, din perker! Sorte svin!!!!" ... mm. Det blev vel at mærke råbt på et tidspunkt hvor lydniveauet fra de øvrige fans ikke var så højt, så Osama kunne sagtens høre dette..... På rækken foran mig sidder et forældrepar med deres søn på vel en 10 år, og jeg siger jer, han lavede store øjne da han hørte disse ytringer; gang på gang vendte både han og hans familie sig om og kigge undrende op mod herren der råbte.... Pinligt, Pinligt PINLIGT!!!!

AGF er siden gået ind i sagerne og er ved at undersøge de nærmere omstændigheder. Det fortæller AGF-direktør Jakob Nielsen til Jyllands Posten.

Du kan læse hele Jyllands Postens artikel her, mens du kan se hele Søren Haugens opslag her.

Tilbage