26. 01. 2015

64 børn og unge sørgede for succesfuld fodbold-camp

64 børn og unge sørgede for succesfuld fodbold-camp

Det var en kæmpe succes, da Spartans FB, Balls To Poverty og Arena Spartacus var samlet til fodbold-camp i Grøndal Centret søndag d. 25. Det mener både deltagere og koordinatorer.

Spartans FB har siden d. 16. januar haft besøg af 16 unge fra Nottingham. De 16 unge og deres tre medrejsende ledere er en del af initiativet Balls To Poverty, der er søsat af den engelske spillerforening, PFA. Som et led i deres besøg i København blev der i går, søndag, afholdt fodbold-camp i Grøndal Centret. Og det var både med sved på panden og smil på læben. For arrangementet var en stor succes.

Første punkt på fodbold-campens program var tekniske øvelser. De 38 Arena Spartacus-spillere blev inddelt i fire hold – 2 pigehold og 2 drengehold – som turnerede mellem campens fire stationer. Ved hver station stod en række engelske trænere klar til at lave forskellige øvelser med spillerne. Foruden trænerne fra Balls To Poverty talte stationen også et par Spartans FB-trænere, som henholdsvis agerede tolke og assistenttrænere ved posten.

- Vi spiller fodbold. Vi træner en masse piger og drenge og sørger for, at de får en god dag. Vi har lavet nogle forskellige øvelser, hvor spillerne for eksempel træner deres teknik. Og så hygger vi os – bare se på pigerne og deres smil, fortæller Fatmira, som er assistenttræner for pigerne i Arena Spartacus Bispebjerg, om gårsdagens arrangement.

Efter de tekniske øvelser blev alle deltagerne – på tværs af alder, køn og nationalitet – inddelt i hold, som spillede en lille turnering. Turneringen blev efterfulgt af en straffesparkskonkurrence, som var sidste punkt på den fælles dagsorden.

- Det har været rigtig sjovt. Jeg har lært mange af børnene bedre at kende, jeg er blevet bedre til engelsk og så har vi spillet en masse fodbold. Så det har været en god dag, fortæller Bilal, der var en af de 10 Spartans FB-trænere.

Dermed bød dagen både på nye bekendtskaber og sjove, fysiske aktiviteter. Og Bilal og de andre Spartans FB-trænere fik mulighed for at pleje deres engelske venskaber yderligere. For da de unge deltagere fra Arena Spartacus var taget hjem, spiste de danske trænere og deres engelske gæster fællesmiddag for at runde en god dag af.

- Vi har haft forskellige formål med den her fodbold-camp. Rent fodboldmæssigt så har dagen handlet om, at spillerne dygtiggør sig, og at de udvikler deres færdigheder. Men det samme gælder trænerne. Det er dem, der står for dagen og for øvelserne, så de har også dygtiggjort sig og er blevet nogle erfaringer rigere. Og så handler det om at have det sjovt. At dele en god oplevelse på tværs af alder, køn og nationalitet. Vi føler, at alle disse ting er lykkedes, og derfor har fodbold-campen været en kæmpe succes, afslutter Zascha Jensen, der er koordinator i Arena Spartacus og Spartans FB.

Se billeder af Arena Spartacus' drenge her og af Arena Spartacus' piger her

Tilbage