10. 02. 2016

Grim racismesag i rumænsk kvindehåndbold

Den kvindelige franske landsholdsspiller Allison Pineau, som spiller i den rumænske storklub HCM Baia Mare, blev udsat for racistiske tilråb i en kamp mod HC Zalău i den bedste rumænske række.

Den kvindelige franske landsholdsspiller Allison Pineau, som spiller i den rumænske storklub HCM Baia Mare, blev udsat for racistiske tilråb i en kamp mod HC Zalău i den bedste rumænske række.

Rumænien har længe døjet med racisme på tilskuerpladserne. Under en EM-kvalifikationskamp fik det rumænske fodboldlandshold bøder for racistiske tilråb i en kamp mod Grækenland sidste år.

Nu er det så rumænsk håndbold, som er blevet ramt af endnu en grim racismesag. Den franske landsholdsspiller Allison Pineau fortæller på sin Facebook-profil, at hun i kampen mod HC Zalău blev udsat for racistiske tilråb fra tilskuerpladserne.

Episoden fandt sted i en kamp mellem HC Zalău og HCM Baia Mare i den bedste rumænske række. Ifølge øjenvidner endte kampen i tumult, da fans fra HC Zalău begyndte at provokere den franske spiller og lave abelyde fra tilskuerpladserne.

- Jeg har ingen kommentar til det her rod. Det er, hvordan en del af Rumænien viste sin mangel på respekt… Måske I har glemt, at jeg repræsentere et rumænsk hold i jeres eget land, siger Allision Pineau på sin Facebook-profil.

HCM Baia Mare har i dag indsent en officiel klage til det rumænske håndboldforbund.

Denne episode og de mange andre eksempler på racisme på tilskuerpladserne rundt om i Europa viser vigtigheden af initiativer som Giv Racismen Det Røde Kort. Kampagnen er et forsøg på at komme racismen til livs ved at arbejde for inklusion og mangfoldighed.

- Episoden i Rumænien viser, at der visse steder i Europa er store problemer med racisme på tilskuerpladserne. Det er ikke i orden. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på disse episoder og samtidig aktivt tage del i kampen mod racisme, som Giv Racismen Det Røde Kort er et eksempel på, siger Mette Vestergaard, adm. direktør i Player Social Responsibility.  

Tilbage