18. 04. 2016

Mette Vestergaard: Personangreb på Zanka er langt over stregen

"Det er forkasteligt. Det kan ikke være rigtigt, at spillerne skal udsættes for den slags diskriminerende personangreb, fordi de gør deres arbejde, vinder en fodboldkamp eller stikker hovedet frem", mener Mette Vestergaard

 

I forbindelse med gårsdagens derby blev Mathias Zanka Jørgensen udsat for flere diskriminerende personangreb via sociale medier – heraf flere af racistisk karakter. Det er forkasteligt, fastslår Mette Vestergaard, der er direktør i Player Social Responsibility.

I aftes tog F.C. København hjemme mod Brøndby IF. Hjemmeholdet løb med en 2-0-sejr, og det fik åbenbart sindene i kog hos flere brugere på de sociale medier. I hvert fald er FCK’s Mathias Zanka Jørgensen blevet offer for flere diskriminerende personangreb via bl.a. Instagram, Messenger og Twitter.

- Det er forkasteligt. Det kan ikke være rigtigt, at spillerne skal udsættes for den slags diskriminerende personangreb, fordi de gør deres arbejde, vinder en fodboldkamp eller stikker hovedet frem. Den slags groteske angreb har ingen steder hjemme – heller ikke i sportens verden, fastslår Mette Vestergaard, der er direktør i Player Social Responsibility.

Mette Vestergaard mener ikke, at det er værd at gentage de diskriminerende angreb, som Zanka er blevet udsat for. I stedet peger direktøren på, at angrebene gør hende trist.

- Jeg gider ikke engang spilde min tid på at gentage det, som Mathias er blevet udsat for. Grænsen for længst passeret. Det er så langt under lavmålet, at jeg er fattig på ord. Det gør mig trist på Mathias’, spillernes og sportens vegne, understreger Mette Vestergaard, der er fuld af beundring over Mathias Zanka Jørgensens evne til at holde hovedet koldt.

- Den måde, Mathias håndterer situationen på, er beundringsværdig. Det er tragisk, at der overhovedet er en situation at håndtere, men jeg er nødt til at udtrykke min beundring over, at han kan holde hovedet koldt. Det er jo helt horribelt, det han bliver udsat for. Vi bakker 100 % op om Mathias, og det forestiller jeg mig, at alle andre med den mindste snert af almindelig anstændighed også gør, slutter Mette Vestergaard.

Tilbage